Ayvalıkda Yeme İçme

Yeme-İçme:

Ayvalığa gidildiğinde yemeden dönemeyeceğimiz birçok tatlar bulunmkatadır.Ayvalık sahilerinde ve özellikle Cunda Adasında deniz kenarında bulunan balık lokantalarında çeşitli deniz mahsulleri,peynirli tatlı,papalina balığı ve zeytinyağlı ot yemekleri mutlaka denenmelidir.
Ayvalığın simgesi haline gelen ayvalık tostununda mutlaka yenilmesi gerekir.

Cunda Adası Ege Bölgesinin yemek kültürünün en güzel şekilde yaşandığı,farklı lezzetlerle karşılaştığımız ,Ege'nin yemek kültürüne en önemli yeniliklerin getirildiği yerdir.Cunda Adasında bu yemek kültürünü en iyi şekilde tanıyabileceğimiz Cunda restoranlarından biri Taş Kahve yanında bulunan Deniz Restorandır.Buradaki tatilciler ilginç mezelere ve değişik balık pişirimlerine ilgi duyuyorlar.

Ayvalığın her köşesinde Ayvalık Tostu rahatlıkla bulunabilir.Diğer tostlardan ayrı özelliği lezzetini büyük bir şekilde kesilen özel ekmeğinden almasıdır.İçinde bulunan malzemeleri ise;diğer tostlarda olduğu gibi sucuk,kaşar,turşu,sosis,ketçap ve mayonezdir.Ama ayvalık tostunun belirgin özelliği bu malzemelerin karışık olarak tercih edilmesi ve malzemelerin bol şekilde kullanılmasıdır.

Tercih edilen diğer yiyeceklere baktığımızda karşımıza çıkanlar:

-->Deniz Lokumu
-->Enginar Salatası
-->Akkız Otlu Balık Kavurma
-->Muhriye
-->İzdinya Otu
-->Kalamar Yumurtasından Güveç
-->Dil Balığı Sote
-->Isırgan Otu Salatası
-->Domates Soslu Börülce
-->Reçelli Lor

Bu güzel yemekleri tattıktan sonra tatlı yemek isteyen tatilcilerin karşısına çok güzel bir seçenek çıkmaktadır.Deniz Restoran karşısında bulunan Lokmacı Saki,Sakız adasından meşhur sakızlarla hazırlanan sakızlı dondurma ilaveli lokmalar kesinlikle denenmelidir.




Ayvalık Tostu




Ayvalık Tostu


Hiç yorum yok: